Dietetikus: „A probléma nem a kávéba tett cukorban van, hanem abban, hogy más termékekben is rejtőzik”.

A cukrot gyakran használják a gasztronómiában édességek elkészítéséhez, valamint italok, például kávé vagy tea ízesítéséhez. Ahogy a szakértők folyamatosan figyelmeztetnek, a túlzott fogyasztás olyan problémákat okozhat, mint a glükózszint emelkedése vagy olyan betegségek, mint a 2-es típusú cukorbetegség. Spanyolországban sokan tudatában vannak ennek, és olyan megoldásokat alkalmaznak, mint a cukor helyettesítése más alternatívákkal a kávéfogyasztás során. De ez elég?

Egy táplálkozási és mikrobióta szakértő a közösségi médiában elmagyarázza, hogy a cukor más termékekben is jelen lehet, még akkor is, ha nem gyanítjuk. Emellett arra is figyelmeztet, hogy a cukor túlzott fogyasztása miatt a szervezetünk „zsír formájában tárolja”.

A cukor más termékekben is megtalálható

A közösségi médiában közzétett videóban a szakértő elmagyarázza, hogy „a cukor más termékekben is megtalálható”. Példaként említi a „kenyeret, joghurtokat” vagy a „csomagolt pulykahúst és sonkát”.

Megemlíti, hogy olyan kommenteket kapott, amelyekben az emberek azt írták, hogy már nem fogyasztanak cukrot, mert kizárták a kávéjukból. Ezért szerette volna figyelmeztetni követőit, hogy ez az anyag más formában is jelen lehet. „A probléma nem a cukor, hanem a rejtett cukor, amely egyes termékekben található”, mint például a fent említettek.

Mit okozhat a cukor?

A dietetikus elmagyarázza, hogy a cukor növeli a vércukorszintet és az inzulin szintet. Ez egy lipogenezis nevű reakciót indít el, amelynek során a szervezet a szénhidrátokat zsírrá alakítja.

Hogyan lehet csökkenteni a cukor fogyasztását

A dietetikus hat módszert mutatott be a cukor fogyasztásának csökkentésére a mindennapi életben, például gyümölcsök fogyasztása gyümölcslevek helyett, rostokban gazdag ételek fogyasztása, valamint a desszertek és édességek fogyasztásának korlátozása.

Ezenkívül a cukor helyettesíthető desszertek vagy italok, például kávé elkészítésekor olyan termékekkel, mint a méz, a kókuszcukor, az agavészirup vagy a rizsszirup. Itt bemutatjuk ezeket a lehetőségeket, amelyek könnyen megtalálhatók a szupermarketekben.ÉrdekelhetEz a természetes alapanyagok listája több recept elkészítéséhez használható, mint gondolná, például csokoládé fagylalt menta ízesítéssel, ahogy kolléganőnk, Andrea Carrutzi elmagyarázta.

Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡