A penészes paradicsom fogyasztása káros az egészségre. Tudja meg, hogyan lehet megakadályozni a gombák terjedését a hűtőben. Hogyan lehet megakadályozni, hogy a paradicsom penészes és gombás legyen a hűtőben. Ha egy paradicsomot több napig a hűtőben hagyunk, az penészesedik, és emiatt ki kell dobnunk. Tudnia kell, hogy még ha levágja is a penészes részt, a penész gyökerei tovább terjednek a paradicsom többi részén, ezért nagyon kockázatos fogyasztani. A következő cikkben elmondjuk, hogyan lehet megakadályozni, hogy a paradicsom penészes legyen. Figyeljen a lépésekre, és élvezze a gyümölcsöket és zöldségeket sokkal hosszabb ideig.
Hogyan lehet megakadályozni, hogy a paradicsom penészes legyen a hűtőben?
A paradicsomot a hűtő fiókjában kell tárolni, mindig a szára lefelé és egymástól elválasztva. Az érett paradicsom hűtőben tárolható, míg a zöld paradicsom szobahőmérsékleten érhet be.
Javasoljuk, hogy ne tárolja a paradicsomot zacskóban, mert az nedvességet okozhat és gyorsíthatja a romlást. Egy másik, mindig bevált lehetőség a paradicsom szárítása.
Hogyan szárítsuk a paradicsomot?
A paradicsom szárítása vagy dehidratálása egy hagyományos technika, amely lehetővé teszi hónapokig történő tárolását, és így még az alacsony termésű időszakokban is kéznél lehet.
A folyamat vagy a lépésenkénti eljárás lassú, de így sokkal hosszabb ideig megőrizhető a paradicsom íze. A dehidratált paradicsomot olajban lehet tárolni vagy sötét helyen, így akár egy évig is eltartható.
Az első lépés a sütő előmelegítése 130°C-ra vagy 110°C-ra (konvekciós sütő). Ezután a paradicsomot vízszintesen félbevágjuk, és a vágott felével felfelé egy vagy két tepsibe tesszük, úgy, hogy ne legyenek egymásra rakva. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot körülbelül 4 órán át sütjük, vagy amíg össze nem ráncosodik.