A műanyag edények nélkülözhetetlen segítők a konyhában, de paradicsomszósz vagy erősen fűszerezett ételek tárolása után gyakran fejfájást okoznak: vörös vagy narancssárga foltok maradnak rajtuk, amelyek még fehérítővel sem távolíthatók el. Van azonban egy hatékony házi trükk, amellyel ezek a foltok könnyen eltávolíthatók anélkül, hogy a műanyag megsérülne.
Csak meleg víz, mosószer és konyhai papír szükséges. Először töltsön meleg vízzel a foltos edényt szinte a széléig, és adjon hozzá egy kevés mosószert.
Ezután tépjen szét néhány nagy darab konyhai papírt (vagy vastag szalvétát), tegye a tálba, és szorosan zárja le a fedelet. Rázza erőteljesen a tálat egy percig: a papír felszívja a rátapadt zsírt, és dörzsölve eltávolítja a makacs foltokat.
Ez a módszer biztonságos, olcsó és nem igényel tisztítószerek használatát. Rázás után öblítse le hideg vízzel és hagyja fejjel lefelé száradni. Ha még jobb eredményt szeretne elérni, cserélje ki a meleg víz egy részét kis mennyiségű citromlére, amely segít eltávolítani a szagokat és fényt ad a műanyagnak.
Ezzel az egyszerű trükkel Tupperware edényei tiszták lesznek, nem maradnak rajtuk foltok a szószoktól, és újra felhasználhatók, anélkül, hogy szégyellné őket az irodában vagy otthon.