Bármelyik szupermarketben megtalálható, és biztosan sokszor jól fog jönni, ha a kamrában van. Senki sem szereti a kemény vagy puha sült csirkét. Bár többféle módszer is létezik arra, hogy a fogás ropogós, aranybarna kéregű legyen, a legismertebbek közül a hagyományos panírozáshoz kell a húst felvert tojásba mártani. Ha azonban elfogyott a tojás, vagy egyszerűen csak spórolni szeretnél ezen a munkaigényes lépésen, próbáld ki a hagyományos liszt helyett egy másik, nagyon elterjedt hozzávalót, amely elképesztő eredményt ad.
Lisztre továbbra is szükség lesz, de nem a szokásos, általános felhasználásúra. Az úgynevezett kekszlisztnek van még egy nagyon hasznos felhasználási területe a konyhában: panírozáshoz és sütéshez. Ez a liszt, amelyet szinte biztosan megtalál bármelyik szupermarketben vagy a legközelebbi boltban, búzalisztből és egy vagy többféle sütőporból áll. Azaz úgynevezett kémiai élesztőből vagy sütőporból, mint például a Royal típusú élesztő vagy a nátrium-hidrogén-karbonát.
Hogyan készítsünk szaftos csirkemellet a sütőben
Kiderült, hogy ezek a sütőpor-helyettesítők csodákat tesznek a panírozott csirke receptjében, amikor magas hőhatásnak vannak kitéve, és elősegítik a karamellizálódást, így a ételnek ízletes aranybarna színt kölcsönöznek.
A csirke még finomabb lesz, ha előbb sóoldatban pácoljuk, vagy fél órára tejbe mártjuk, és hűtőben hagyjuk, hogy a liszt jobban tapadjon. Sózzuk, borsozzuk a csirkét, jól megforgatjuk lisztben, és ízlés szerint, hagyományos módon, sütőben vagy mikrohullámú sütőben megsütjük. Jó ötlet a lisztet fokhagymás vagy hagymás porral, oregánóval vagy paprikával ízesíteni, valamint egy teáskanál kukoricalisztet hozzáadni, hogy a csirke még ropogósabb legyen.