A só számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket nem mindig tudunk kihasználni. A só egy értékes ásványi anyag, amelyet ősidők óta nagyra értékelnek. Nemcsak gasztronómiai felhasználása miatt, hanem azért is, mert számos jótékony hatása van az egészségre, tisztítószerként is használható, és erős spirituális jelentéssel bír.
Ha az egészségre gondolunk, a só számos módon játszik alapvető szerepet. Fenntartja az elektrolit-egyensúlyt, elősegíti az idegek és izmok megfelelő működését, szabályozza a sejtekben visszatartott víz mennyiségét,megelőzve a kiszáradást és szabályozva az ozmotikus nyomást.
Szükséges a megfelelő vérnyomás fenntartásához is, és segít a mellékveséknek krónikus fáradtság vagy hosszan tartó stressz esetén.
Miért jó a kezeket sós vízbe tenni?
A só, fürdőben vagy öblítéshez, jelentős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Izomfájdalmak, torokfájás enyhítésére vagy kisebb sebek tisztítására használják.
De ha a kezünket sós vízbe tesszük, további előnyöket is élvezhetünk. Magas jódtartalmának köszönhetően védi és erősíti a körmöket.
Hogyan készítsünk sós kézfürdőt
- Javasolt tengeri vagy durva sót használni, mivel tiszta formájában nagyobb hatást fejt ki.
- Tegyen két evőkanál sót egy tál langyos vízbe.
- Keverje, amíg a só teljesen feloldódik.
- Merítsük a kezünket a keverékbe körülbelül 10 percre.
- Vegyük ki a kezünket a sós oldatból, és öblítsük le tiszta vízzel.
- Kenjük be a kezünket és a körmünket krémmel, hogy ne száradjanak ki.
További tippek a körmök erősítésére
- Táplálkozás: A- és C-vitaminban gazdag étrendet kell fogyasztani.
- Olívaolaj: A-, D-, E- és K-vitamint tartalmaz. Cseppentővel cseppentsen az egyes körmökre, vagy mártsa az ujjhegyeket langyos olajba.
- Fokhagyma: B6-vitamint, jódot, foszfort, C-vitamint, káliumot, szelént és magnéziumot tartalmaz. Helyreállítja a sejt szöveteket és megakadályozza a gombák megjelenését. Őröljük péppé, és dörzsöljük a körmökre.
- Hagyma: gazdag kénben, E-vitaminban és vasban, három összetevőben, amelyek erősítik a körmöket. Törjük össze mozsárban, és 10 percig hagyjuk hatni.