Sokan improvizált tárolóhelyként használják. A legtöbb modern konyhában van egy fiók a sütő alatt, amelyet sokan improvizált tárolóhelyként használnak. Sütőformák, tepsik, sütőpapír… minden ott végzi. Kevesen ismerik azonban valódi funkcióját: az ételek melegen tartása anélkül, hogy újra be kellene kapcsolni a sütőt.
Ez a rekesz sok modellben úgy van kialakítva, hogy a frissen elkészített ételeket állandó hőmérsékleten tartsa. Különösen hasznos, ha vendégeket várunk, vagy előre főztünk, és nem szeretnénk, hogy az ételek minőségükből veszítsenek, mielőtt tálaljuk őket.
Évekig ezt a fiókot egyszerű kiegészítő szekrényként kezelték. Valójában azonban ez egy hatékony energiatakarékos rendszer: ahelyett, hogy alacsony hőmérsékletre bekapcsolnád a sütőt, hogy megmelegíts egy süteményt vagy sült krumplit, használhatod ezt a helyet, ha a sütőd alkalmas rá.
Természetesen nem minden sütő rendelkezik ezzel a funkcióval, ezért érdemes megnézni a gyártó kézikönyvét. Ha a sütője rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor ajánlatos nem telezsúfolni edényekkel, ha ki akarja használni a hőkapacitását.
Most már tudja: az a feledésbe merült fiók a legjobb segítője lehet a konyha optimalizálásában, és meglepheti vendégeit a tökéletesen elkészített ételekkel.