Ezek az élelmiszer-tároló tartályok nélkülözhetetlenek, de mosásuk gyakran fejfájást okoz.Kétségtelen, hogy a műanyag edényeket nem mindig lehet 100% – ban tisztítani, de ezek az ételek tárolására és szállítására szolgáló edények rendkívül hasznosak, ezért nem lehetnek elegendőek a konyhában, de a mosás gyakran fejfájást okoz. Van egy egyszerű, de hatékony módszer ennek a problémának a megoldására, amely nem igényel ecetet vagy mosószert.Lásd még: nincs szivacs mosáshoz és mosószerhez: egyszerű módja a sütő tálca tisztításának anélkül, hogy túl keményen dörzsölni kellene
Ebben az értelemben vannak üvegtároló tartályok, amelyeket sokkal könnyebb tisztítani. Ha magával viszi az ételt, és nincs lehetősége arra, hogy megfelelően tisztítsa meg a maradékokat, és papírtörlővel szárítsa meg őket, megakadályozhatja a kellemetlen szagok megjelenését.
Ha azonban a műanyag edényeket nem lehet azonnal lemosni, próbálja meg öblíteni vagy papírtörlővel törölni az élelmiszermaradványok eltávolításához, majd alaposan mossa le.
Kézzel mossa le meleg vízzel, de nem forró –
Használjon mosogatószert és szivacsot vagy flanelt, amely nem karcolja meg a felületet, mert a termékek következő használatakor erősebben behatolnak a műanyagba, és nehezebb lesz tisztítani őket.
Ha az edényeket több órán át nem készítették, szükség lehet a kellemetlen és nehezen eltávolítható szagok eltávolítására, a meleg vízzel és szappannal történő mosás mellett. Itt jön jól ez az egyszerű, de hatékony mélytisztítási technika.:
Keverje össze a szódabikarbónát néhány csepp vízzel, amíg pasztává nem válik, majd vigye fel a tartály belsejébe.
Hagyja egy órán át főzni.
Szitáljuk citromlével.
Öblítse le a habot, majd öblítse le szappanos oldattal.
Ne felejtse el alaposan megszárítani a tartályokat tárolás előtt, hogy elkerülje a kellemetlen szagokat a tárolás vagy a nedvesség behatolása során.
Ideális esetben hagyja megszáradni. Szárítás után a legjobb, ha fedél nélkül tárolja őket.