Egy összetevő a megmentésükhözLola Gómez a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel kapcsolatos képzéssel és tájékoztatással foglalkozik Almería tartomány üvegházaiban, és a Clisol Agroturismo vezetője. A szakértő néhány hónappal ezelőtt a „Gastro SER” című műsorban különböző témákról beszélt, ahol többek között a paradicsom ízéről is kérdezték, és elismerte, hogy ő is hiányolja, amikor júniustól novemberig nincs a saját termesztéséből.
„Most paradicsomot vásárolok Castilla y Leónból, Ribera de Navarrából vagy cseresznyeparadicsomot Alpujarából, és nehéz megtalálni az ízét, bár mindegyik szabadban termesztett” – mondta a műsorban, és elmagyarázta, hogy „van egy dolog, amit disztribúciónak, logisztikának neveznek… sőt, némi spekuláció is, és kiderül, hogy nagyon fontos, hogy a csatornák rövidek legyenek, mert nem ugyanaz, ha egy paradicsom két napig hűtőben van, mint ha két hétig”. Természetesen azt is elmondja, hogy tökéletesen megérti a fogyasztókat, akik panaszkodnak az ízre.
Elmagyarázza, mit csinál ezekkel a termékekkel, megjegyezve, hogy „természetesen kiveszem őket a hűtőből, hogy felmelegedjenek”, de még így is biztosítja, hogy „néha nem csak íztelenek, hanem kartonpapír ízűek”. Így a paradicsom termesztésének és tárolásának módjára kerül a hangsúly, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy egészségesen növekedjenek és a legjobb minőségűek legyenek. A terület szakértői saját megoldásaikkal és trükkjeikkel segítik a gyümölcs és a növény optimális állapotának megőrzését.
Megoldás a paradicsomra
A Vakary ekspresas weboldalon tömören és világosan foglalkoznak ezzel a témával, és biztosítják, hogy van megoldás, ha a paradicsom virágai elhervadnak és nem teremnek gyümölcsök, és ha azonnal megteszik, nagy termést lehet elérni, mindezt egy kertész tanácsának köszönhetően, aki egyszerűen csak egy olyan terméket használ, amelyet, mint az nyilvánvaló, keverékben kell elkészíteni, hogy hígítsák, mielőtt a növényekre kijuttatják, amikor azoknak a leginkább szükségük van rá a növekedéshez.
Így írják, hogy a kulcs a növény borosavval való kezelésében rejlik. Biztosítják, hogy a médium által megkérdezett kertész szerint ez a készítmény segít a paradicsomnak megkötni a gyümölcsét, növeli a hozamot és a cukortartalmat, ami intenzívebb és sokkal jobb ízt eredményez. Az időzítéssel kapcsolatban azt magyarázzák, hogy a törpe paradicsomot hetente háromszor, a magasat pedig legalább 10 naponta egyszer kell kezelni ezzel a megoldással.