A lenyűgöző trükk, amellyel a konyhai reszelőt használhatod anélkül, hogy megsérülnének az ujjaid: ismerted már?

Amikor sárgarépát vagy sajtot kell reszelni, a feladat nagyon bonyolulttá válik, és az ujjak könnyen megsérülhetnek. Ezzel a trükkel megelőzheted! A reszelő egy sokoldalú és praktikus eszköz, amellyel nagyon gyorsan vékony szeletekre lehet vágni az ételeket.

Minden háztartási trükknek megvan a maga varázsa és leleményessége. Sok házi technika olyan alapanyagokat igényel, mint az ecet és a szódabikarbóna. Másokhoz pedig csak valami furcsa, eredetileg más célra szolgáló háztartási eszközre van szükség.

A konyha egy olyan hely, ahol a nap nagy részét töltjük. Sok konyhai eszköz és szerszám, amelyet ételek elkészítésére használunk, használatuk során veszélyesek vagy kevésbé funkcionálisak lehetnek. Nem tudom, hogy ez a tervezés hibája-e vagy azért, mert rosszul használjuk, de a reszelő egyike azoknak a tárgyaknak, amelyek veszélyesek lehetnek.

Ma megosztok veletek egy nagyon egyszerű konyhai trükköt, amelynek két fő célja van: megelőzni és elkerülni, hogy megsérüljenek az ujjaitok a reszelő használata közben, másrészt pedig egy jó lehetőség a élelmiszerek teljes kihasználására.

Egy trükkel: hogyan használjuk a reszelőt az élelmiszerek kihasználása és az ujjak karcolásmentes megőrzése érdekében

A konyhai reszelő kulcsfontosságú eszköz az ételek elkészítésében. A reszelőt sok évvel ezelőtt, körülbelül 1540-ben találták fel.

Az első feljegyzések modern formájáról 1542-ből származnak Franciaországból, de már 79-ben is léteztek néhány egyszerű példányok az ókori Pompeiben. A reszelő előtt éles kövekkel őrölték az ételeket.

Ez a konyhai eszköz praktikus és nagyon hasznos, de mint minden tárgy, hibás lehet a kialakításában. Valószínűleg már megsérült a keze, amikor sárgarépát reszelt, vagy félelmében nem tudta befejezni a munkát, hogy ne sérüljön meg.

Ehhez a trükkhöz egyszerűen csak tegye a reszelőt egy iskolai műanyag fóliára, amilyet a lapok mappába való elhelyezéséhez használnak. Ezután helyezd a reszelni kívánt zöldséget, gyümölcsöt vagy élelmiszert a fóliára, és kívülről végezd el a szükséges mozdulatokat.

Így az élelmiszer teljesen reszelve lesz, és a kezed nem sérül meg. Egy elég furcsa, de nagyon praktikus és hasznos trükk.

Egy trükk és még valami: tippek a konyhai reszelő mosásához

A konyhai reszelő teljes tisztításához és az élelmiszer maradványok eltávolításához a legjobb, ha néhány nagyon egyszerű és hatékony lépést követünk.

  1. Helyezze a konyhai reszelőt forró vízbe, és hagyja, hogy az élelmiszer megpuhuljon.
  2. Egy régi fogkefével és mosószerrel dörzsölje át alaposan az összes lyukat.
  3. Ha nagyon ragadt élelmiszer maradványok maradnak, reszeljen rá egy darab kemény kenyeret, hogy leváljanak.
Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡