Amikor sárgarépát vagy sajtot kell reszelni, a feladat nagyon bonyolulttá válik, és az ujjak könnyen megsérülhetnek. Ezzel a trükkel megelőzheted! A reszelő egy sokoldalú és praktikus eszköz, amellyel nagyon gyorsan vékony szeletekre lehet vágni az ételeket.
Minden háztartási trükknek megvan a maga varázsa és leleményessége. Sok házi technika olyan alapanyagokat igényel, mint az ecet és a szódabikarbóna. Másokhoz pedig csak valami furcsa, eredetileg más célra szolgáló háztartási eszközre van szükség.
A konyha egy olyan hely, ahol a nap nagy részét töltjük. Sok konyhai eszköz és szerszám, amelyet ételek elkészítésére használunk, használatuk során veszélyesek vagy kevésbé funkcionálisak lehetnek. Nem tudom, hogy ez a tervezés hibája-e vagy azért, mert rosszul használjuk, de a reszelő egyike azoknak a tárgyaknak, amelyek veszélyesek lehetnek.
Ma megosztok veletek egy nagyon egyszerű konyhai trükköt, amelynek két fő célja van: megelőzni és elkerülni, hogy megsérüljenek az ujjaitok a reszelő használata közben, másrészt pedig egy jó lehetőség a élelmiszerek teljes kihasználására.
Egy trükkel: hogyan használjuk a reszelőt az élelmiszerek kihasználása és az ujjak karcolásmentes megőrzése érdekében
A konyhai reszelő kulcsfontosságú eszköz az ételek elkészítésében. A reszelőt sok évvel ezelőtt, körülbelül 1540-ben találták fel.
Az első feljegyzések modern formájáról 1542-ből származnak Franciaországból, de már 79-ben is léteztek néhány egyszerű példányok az ókori Pompeiben. A reszelő előtt éles kövekkel őrölték az ételeket.
Ez a konyhai eszköz praktikus és nagyon hasznos, de mint minden tárgy, hibás lehet a kialakításában. Valószínűleg már megsérült a keze, amikor sárgarépát reszelt, vagy félelmében nem tudta befejezni a munkát, hogy ne sérüljön meg.
Ehhez a trükkhöz egyszerűen csak tegye a reszelőt egy iskolai műanyag fóliára, amilyet a lapok mappába való elhelyezéséhez használnak. Ezután helyezd a reszelni kívánt zöldséget, gyümölcsöt vagy élelmiszert a fóliára, és kívülről végezd el a szükséges mozdulatokat.
Így az élelmiszer teljesen reszelve lesz, és a kezed nem sérül meg. Egy elég furcsa, de nagyon praktikus és hasznos trükk.
Egy trükk és még valami: tippek a konyhai reszelő mosásához
A konyhai reszelő teljes tisztításához és az élelmiszer maradványok eltávolításához a legjobb, ha néhány nagyon egyszerű és hatékony lépést követünk.
- Helyezze a konyhai reszelőt forró vízbe, és hagyja, hogy az élelmiszer megpuhuljon.
- Egy régi fogkefével és mosószerrel dörzsölje át alaposan az összes lyukat.
- Ha nagyon ragadt élelmiszer maradványok maradnak, reszeljen rá egy darab kemény kenyeret, hogy leváljanak.