A trükk, hogy a banánok ne feketedjenek meg a melegtől: sokáig eltarthatók

Írja le ezt a trükköt, hogy a banánok tovább maradjanak frissek

A banánok többé nem feketednek meg a melegtől, ez a trükk segít abban, hogy sokáig eltarthatók legyenek. Ez a gyümölcs az egyik leggyakrabban fogyasztott a világon, és ez nem véletlen. Könnyen szállítható és bárhol fogyasztható, ideális sportolóknak és mindazoknak, akiknek szükségük van az extra energiára, amit ez az élelmiszer nyújt. Egy édes ízű gyümölcs, amelyet finom desszertek formájában is élvezhetünk.

Fontos, hogy a világ legjobb banánját fogyasszuk, a kanári-szigeteki banánt, amely nemzeti eredetmegjelöléssel rendelkezik, és amely meghatározó lehet a előttünk álló napokban, és kulcsfontosságú lehet a jövőben. Kétségtelen, hogy most van itt az ideje, hogy olcsón vásároljunk és a lehető legjobban kihasználjuk a banánokat. Egy trükk segítségével, amely segít megőrizni a kamrát tökéletes állapotban, egy olyan gyümölcs segítségével, amely lenyűgöző és mindig kéznél kell lennie otthonunkban. Így egyszerűen elkerülhető, hogy a mostani magas hőmérsékletek miatt megfeketedjenek.

Hosszú ideig eltartható

A banán sokkal hosszabb ideig eltartható, mint gondoltuk, csak egy kis trükkre van szükség, és hosszú élettartamra számíthatunk, ha megfelelően kezeljük, figyelembe véve néhány fontos sajátosságot.

Egyértelműen egy olyan élelmiszerre kell fogadnunk, amelynek soha nem hiányozhat az otthonunkból. Azok a banánok, amelyek talán meghatározzák ezeket a napokat, olyan módon, amire eddig nem számítottunk, megérkeztek.

Ez a banán, amely úgy tűnik, hogy gyorsabban feketedik, mint kellene, történelem lehet egy sor olyan újdonságnak köszönhetően, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek, és segítenek megőrizni a legjobb tulajdonságait egy olyan élelmiszernek, amelynek vannak előnyei és hátrányai.

Ez egy olyan gyümölcs, amit vagy imádsz, vagy soha nem fogod igazán élvezni. Számos tényező befolyásolja a banánokat, a nedvesség és a magas hőmérséklet nem túl kedvezőek. De különösen figyelembe kell vennünk bizonyos részleteket, amelyek végső soron döntőek lehetnek, ez a trükk elengedhetetlen lehet.

Tárolja a banánt így, és megakadályozhatja, hogy megfeketedjen, egy egyszerű módszerrel, amellyel megvalósíthatja azt az álmát, hogy minden eurót a lehető legjobban kihasználjon. Nem olcsó gyümölcs, mint semmi más, ami a szupermarketből származik, ezért elengedhetetlen, hogy a lehető legjobban kihasználjuk.

Trükk, hogy a banán ne feketedjen meg

A Plátanos Ruiz összesen 10 tippet ad a banánok nyári tárolásához, amit a lehető legjobban kell megfogadnunk. Ezek a szabályok segítenek abban, hogy ez a gyümölcs hosszabb ideig maradjon tökéletes állapotban, és ne feketedjen meg:

  • Soha ne hagyja a banánokat hőforrás közelében, mert szó szerint megfőnek.
  • Kerülje az ütéseket, amelyek a gyümölcs belső és külső elszíneződését okozzák, és elveszítik fényességüket és minőségüket.
  • Tartsa megfelelő hőmérsékleten: 10 és 20 fok között a banán természetesen érlelődik, megőrzi ízét és megjelenését, és tovább tart.
  • Kerülje a huzatos helyeket, mert a hideg és a meleg levegő egyaránt elveszti fényességét.
  • Ideális esetben szobahőmérsékleten tárolja, de ha nincs olyan hely, ahol optimálisak a feltételek, akkor műanyag zacskóban a hűtőszekrényben is tárolhatja (bár sötétedni fognak, ízüket és minőségüket megőrzik).
  • Tartsa távol az etilént kibocsátó gyümölcsöktől, mint az alma, a körte, a mangó, a papaya, az avokádó és a kivi.
  • Ne rakd egymásra. Ha lehetséges, akaszd fel őket.
  • Próbáld meg a fürtöt egyben tartani, ne válaszd szét az egyes banánokat.
  • Az érés folyamatának lassításához tekerd be a fürtöt fóliával.
  • Ha úgy gondolod, hogy a banánok fogyasztás előtt megérnek, fagyaszthatod őket, és felhasználhatod desszertekhez vagy turmixokhoz.

Az UPV úgy tűnik, hogy rátalált egy biztos trükkre, amelynek hatékonyságát már bizonyította, és amely megakadályozza a kellemetlen fekete foltok kialakulását. „Van egy trükk, amellyel megakadályozhatjuk, hogy a banánok idő előtt megérjenek: csomagoljuk be a papírfóliába a banán szára (pontosabban a kocsány). Ennek oka, hogy a banán, mint sok más gyümölcs, etilént bocsát ki, mivel klimatikus gyümölcs. Ez a gáz felgyorsítja az érési folyamatot, és a hő hatására néhány nap alatt fekete banánok lesznek belőlük”. Így 6 napig is eltarthatók, de nem szabad hűtőbe tenni őket, mert az ellenkező hatást érhetünk el. Próbáld ki ezt a trükköt, és nézd meg, valóban működik-e!

Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡