Búcsúzzon el a légsütő lerakódott zsírtól ezzel a 3 konyhai alapanyagból készült házi keverékkel

A légsütő az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz, ezért könnyen piszkos lesz. Noha nem igényel olajat, ha nem tisztítják meg alaposan, az ételek ízén és illatán is érezhetővé válik. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan készíthetsz házi keveréket három konyhai alapanyagból, amellyel könnyedén megtisztíthatod a légsütő.

Így készítheted el a légsütő tisztításához szükséges keveréket

Hozzávalók

  • 1 csésze fehér ecet
  • 1 csésze szódabikarbóna
  • 1 csésze forró víz
  • Fél citrom leve (opcionális)
  • Egy puha rongy vagy szivacs

Elkészítés

  1. Fontos, hogy a légsütő teljesen kihűljön.
  2. Ezután egy tálban keverje össze az ecetet, a szódabikarbónát és a forró vizet. Hozzáadhat egy fél citrom levét is.
  3. Vegye ki a sütő kosarát vagy tálcáját, és merítse a keverékbe. Hagyja legalább 20 percig ázni.
  4. Egy puha szivaccsal dörzsölje le a még zsíros részeket.
  5. A sütő belsejét, ahová nem lehet közvetlenül vizet önteni, a keverékkel megnedvesített ronggyal törölje le alaposan.
  6. Öblítse le mindent tiszta vízzel, szárítsa meg alaposan, majd szerelje vissza.

Javasoljuk, hogylégsütőjét minden használat után tisztítsa meg, és legalább hetente egyszer alaposan tisztítsa meg.

Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡