A légsütő az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz, ezért könnyen piszkos lesz. Noha nem igényel olajat, ha nem tisztítják meg alaposan, az ételek ízén és illatán is érezhetővé válik. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan készíthetsz házi keveréket három konyhai alapanyagból, amellyel könnyedén megtisztíthatod a légsütő.
Így készítheted el a légsütő tisztításához szükséges keveréket
Hozzávalók
- 1 csésze fehér ecet
- 1 csésze szódabikarbóna
- 1 csésze forró víz
- Fél citrom leve (opcionális)
- Egy puha rongy vagy szivacs
Elkészítés
- Fontos, hogy a légsütő teljesen kihűljön.
- Ezután egy tálban keverje össze az ecetet, a szódabikarbónát és a forró vizet. Hozzáadhat egy fél citrom levét is.
- Vegye ki a sütő kosarát vagy tálcáját, és merítse a keverékbe. Hagyja legalább 20 percig ázni.
- Egy puha szivaccsal dörzsölje le a még zsíros részeket.
- A sütő belsejét, ahová nem lehet közvetlenül vizet önteni, a keverékkel megnedvesített ronggyal törölje le alaposan.
- Öblítse le mindent tiszta vízzel, szárítsa meg alaposan, majd szerelje vissza.
Javasoljuk, hogylégsütőjét minden használat után tisztítsa meg, és legalább hetente egyszer alaposan tisztítsa meg.