Barion Pixel

Cipőápolási tudnivalók a puhatalpakhoz

Puhatalpú cipő ápolása

Egy kis odafigyeléssel elősegíthetjük, hogy gyermekünk minél tovább viselhesse Szofi puhatalpú cipőjét. Ebben a bejegyzésben néhány tanácsot adunk a puhatalpú cipő ápolása kapcsán, hogy hónapok múltán is ragyogjon. 🙂

Puhatalpú cipő ápolása: általános tisztítás

Javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsd meg gyermeked Szofi cipőjének felsőrészét egy puha, nedves törlőkendővel. Az, hogy a rendszeresen mit jelent, attól is függ, milyen gyakran hordja gyermeked a cipőcskét. Ha minden nap rajta van, akkor hetente 1-2 alkalommal vagy akár még gyakrabban is érdemes tisztítani, ha ritkábban, akkor elég, ha kéthetente egyszer elvégzed ezt a műveletet. Ha különösen nagy igénybevételnek van kitéve, akkor érdemes minden nap alaposan letisztítani nedves kendővel.

Tisztítószereket csak akkor használj, ha erős szennyeződés van a cipőn, de akkor is csak kímélő szereket javaslunk. Az erős szereket mindenképpen kerülni kell, mert sokat ronthatnak a bőr minőségén. Mosógépben semmiképpen se mosd ki a cipőt, és szárítógépben se szárítsd. Ezek nagyon erős behatások, amik károsítják a bőrt, rontják annak állagát.

Puhatalpú cipő ápolása: talp karbantartása

A cipőink talpát úgy terveztük, hogy ne csússzanak. A sok használattal a talpak kopnak, kifényesedhetnek, ezért fontos, hogy karbantartsuk csúszásgátló tulajdonságukat. Hetente legalább egyszer, de gyakori használat esetén akár kétnaponta is, határozott mozdulatokkal dörzsöld meg a talpakat finom szemcsés csiszolópapírral vagy körömkefével. Így nagyon sokáig biztosíthatod, hogy gyermeked mindig biztonságban legyen, ha Szofi cipőjében játszik vagy szaladgál.

Puhatalpú cipő ápolása: mi van, ha nedvesség éri?

Puhatalpú cipőinket beltéri, illetve babakocsis használatra terveztük. Nagy valószínűséggel itt nem éri őket nagyobb nedvesség, de persze bármi előfordulhat. Egy kiborult ivópohár vagy más nedvesség, ami ráborul a cipőre vagy a kisgyermek belelép. Ekkor semmiképpen ne dobjuk a mosógépbe a cipőt, és ne szárítsuk a szárítógépben sem, hiszen könnyen eldeformálódhat. A legjobb megoldás, ha kitömjük valamivel, papírral, vattával, ronggyal, hogy szárítás közben megőrizze a formáját. Hagyjuk a szabad levegőn megszáradni. Semmiképpen se rakjuk fűtőtestre, mert bár gyorsabban megszárad, mint a levegőn, de nem megfelelően, mert a formája és az anyaga is károsodhat. 

Cipőápoló csomag Szofi cipőkhöz

Cipőápoló szett

Hogy megkönnyítsük Számodra a Szofi cipők ápolását, lehetővé tesszük webáruházunkban, hogy a kiválasztott Szofi cipő mellé cipőápoló csomagot is beszerezhess, amivel karbantarthatod gyermeked Szofi cipőjét. A csomag egy puha törlőkendőt és egy talpápoló kefét tartalmaz.