Cipőméret: Hogyan mérjem le gyermekem lábát?

A megfelelő cipőméret megválasztásának jelentősége

Nemrég tettük közzé bejegyzésünket, amelyben azt részletezzük, hogy miért fontos a megfelelő cipőméret kiválasztása. Most pedig arról olvashatsz, hogy hogyan tudod megfelelően lemérni gyermeked lábát cipővásárlás előtt.

Tippjeink gyermekeink lábának leméréséhez – a körberajzoláson túl…

Első tipp – mikor mérjünk?

Tudtad, hogy a láb délután nagyobb, mint délelőtt? Ez mindenki lábával így van, gyerekeinkével is. A napi igénybevétel miatt a láb akár 5%-kal is szélesebb lehet a nap végére. Ezért azt javasoljuk, hogy inkább késő délután mérd le gyermeked lábát. Természetesen a kicsi babákra, akik még nem tudnak járni, ez nem érvényes, mert értelemszerűen az ő kis lábaikra még nem nehezedik rá a súlyuk.

Második tipp – milyen helyzetben mérjünk?

Cipőméret kiválasztása - láb lemérése

Gyermeked álljon, mikor leméred a lábát, hiszen a talp álló helyzetben jobban szétterül. Természetesen ez az állni nem tudó kisbabákra újfent nem vonatkozik, nekik fekvő helyzetben kell lemérni apró lábaikat. Egy papírlapra állítva a gyermeket, egy ceruzával könnyedén körberajzolhatod a talpát. Csak arra figyelj, hogy a ceruzát ne döntsd be, hanem a papírra merőlegesen tartsd.

Harmadik tipp – mit mérjünk?

Gondoltál már arra, hogy gyermeked két lába esetleg nem egyforma hosszú? Talán szabad szemmel nem is észrevehető az esetleges különbség, ezért fontos, hogy gyermekünk mindkét lábát lemérjük, és a nagyobbikhoz válasszunk cipőt.

Negyedik tipp – hogyan mérjünk?

A mérést a leghosszabb lábujjtól kezdd a sarok irányába haladva. Általában a nagyujj a leghosszabb, de mielőtt mérünk, vizsgáljuk meg, hogy a mi gyermekünknél is ez-e a leghosszabb lábujj. Ha nem, akkor attól az ujjtól kezdjük a mérést, amelyik a leghosszabb.

Ötödik tipp – milyen gyakran mérjünk?

Mérd újra gyermeked lábát legalább kéthavonta. A gyerekek lába nagyon gyorsan nő.

Hatodik tipp – mit mérjünk még?

A cipőméret kiválasztásánál ne csak a hosszt, hanem a láb szélességét is vedd figyelembe, annál is inkább, mert a kicsiknek szélesebb a lábfeje a felnőttekénél. Egy hamarosan következő bejegyzésünkből további részleteket tudhatsz meg a láb alakjának fontosságáról.


Szofi cipőméretek

A puhatalpú babacipők számozása – rugalmasságuknál fogva – eltér a hagyományos cipőméretektől. Ha Szofi cipőt vásárolsz gyermekednek, akkor feltétlenül a cm-ben megadott belső talphossz alapján válaszd ki a megfelelő méretet. A mérettáblázatunkat ITT találod, de a webáruházban, a puhatalpú babacipőknél is elhelyeztük. A Szofi méreteket további bejegyzéseinkben külön is bemutatjuk, hogy minél jobban megismerd őket. Ha segítségre van szükséged a megfelelő méret kiválasztásához, akkor lépj velünk kapcsolatba, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk. 🙂