Ezzel az egyszerű trükkel élvezhetjük a zöldségeket, anélkül, hogy károsítanánk az egészségünket. A burgonya az egyik legnépszerűbb élelmiszer. A sokféle elkészítési módnak köszönhetően szinte minden helyzetben ideális választás. Sültként, köretként, előételként vagy akár püréként is fogyasztható – ez a zöldség a legkülönbözőbb formákban elkészíthető. Ez az alapanyag sütőben, serpenyőben, sőt, fazékban is elkészíthető. Az egyetlen hátránya, hogy elkészítése sok időt vesz igénybe, és bonyolult feladat a konyhában. Éppen ezért egy gasztronómiai szakértő bemutatta az ideális módszert, amellyel időt lehet megtakarítani a burgonya elkészítésénél.
Mi a gasztronómiai szakértő trükkje?
A burgonya sütése tepsiben általában 25-35 percet vesz igénybe, a burgonya méretétől és a sütő hőmérsékletétől függően.
Serpenyőben a sütési idő akár negyed óráig is eltarthat, ami gyakorlatilag megegyezik a burgonya sütési idejével a sütőben. Ha siet, a szakértő megosztotta az ideális módszert, hogy élvezhesse ennek a zöldségnek az ízét. A szakértő szerint a recept mindössze öt perc alatt elkészül, és a tálalásra máris készen áll.
A titok a használt konyhai eszközben rejlik, mivel ehhez a trükkhöz mikrohullámú sütőre van szükség, amelybe a burgonyát be lehet tenni.
Az eredmény egy teljesen elkészült burgonya, amely megmenti a szakácsot, ha kevés az idő. „Így kapunk tökéletesen elkészített burgonyát, felesleges macera nélkül” – jegyzi meg a szakértő a fél percnél rövidebb videóban.
Hogyan készítsünk burgonyát öt perc alatt
A burgonya megfelelő elkészítéséhez egy bizonyos folyamatot kell végrehajtani, és pontosan be kell tartani néhány egyszerű lépést. Először is elő kell készíteni az alapanyagokat. „Vegyünk burgonyát, és szúrjuk meg minden oldalról egy villával” – tanácsolja a szakértő.
A tudományos gasztronómia szakértője kiemelte a konyhai papír fontosságát is ebben a receptben. Ehhez meg kell nedvesíteni egy darab konyhai papírt. „Össze kell gyűrni, vízbe mártani, kinyomni és a burgonyára tekerni” – fejezte be a szakértő, bemutatva az eredményt.