Ha van hely a konyhában vagy egy szobában, akkor ezek az eszközök nagyon hasznosak lehetnek nyáron. A hőmérséklet az egekbe szökik, több hűsítő italra van szükségünk, ezért vízzel, üdítővel, gyümölcslével stb. töltött palackokat teszünk a hűtőbe. Több jeget is használunk, és szeretnénk, ha az ételek jó állapotban maradnának, annak ellenére, hogy minden alkalommal, amikor kinyitjuk a hűtő ajtaját, úgy tűnik, mintha az összes hideg kiszökne.
Ez egy gyakori helyzet, főleg ha sokan vagyunk otthon, vendégek vannak, vagy egyszerűen csak a hűtőszekrényünk nem túl nagy vagy nem elég erős. Mit tehetünk? Nos, amellett, hogy minden lehetséges trükköt alkalmazunk, ami segít javítani a teljesítményét, segítséget vehetünk igénybe kiegészítő eszközöktől, amelyek növelik a hűtőteljesítményt otthonunkban.
Ha rövid idő alatt nagy mennyiségű jégkockára van szükségünk, akkor közvetlenül megvásárolhatunk egy hordozható jégkockakészítő gépet. Ezek kompakt készülékek, amelyek általában nem fogyasztanak sok áramot, 150 watt alatti értékekkel, és nagyon egyszerűen kezelhetők.
Csak meg kell tölteni a tartályt vízzel, és megnyomni a bekapcsológombot, és máris kezdődik a jégkészítés. Fagyasztási kapacitásuk nagy, 24 óránként kilogrammban mérhető, és általában 3 és 3,5 cm közötti méretű jégkockákat lehet készíteni, amelyek a modelltől függően körülbelül 10 perc alatt készülnek el.
Jobbak, mint a boltban vásárolt jégtömbök? Előnyük, hogy ásványvízből készíthetünk jégkockákat, így ellenőrizhetjük a higiéniai körülményeket, nem szakad meg a hűtési lánc, miközben hazavisszük őket, és nem olvadnak meg. Ráadásul, amíg van víz és áram, soha nem fogunk jégkockák nélkül maradni otthon.
Megéri-e az ára a szupermarketben kapható jégtömbökhöz képest? Ez attól függ, hogy hetente hány kiló jeget használunk, és egyéb tényezőktől, mint például a kényelmes használat és szállítás.
Például, figyelembe véve, hogy ezek a gépek általában körülbelül 150 euróba kerülnek, és egy jégzsák ára általában 0,90-1 euró két kilóért (0,5 euró kilónként), csak a gép árait megtéríteni körülbelül 333 kiló jég előállítására lenne szükség, nem számítva az áramköltséget, amelyről már említettük, hogy alacsony, és a víz árát sem.
A saját jégkockákat gyártó hűtőszekrényekkel vagy a klasszikus, fagyasztóba tehető jégkockaformákkal szemben a jégkockagépek előnye, hogy sokkal gyorsabbak, mivel alig több mint 9-10 perc alatt elkészül az első adag jég, és kevesebb mint egy óra alatt általában a teljes kapacitásuk nagy része elkészül.
Ezeket a jégkockákat a hűtőszekrény és a fagyasztó hűtésének javítására is felhasználhatjuk. Például, ha hazajövünk a bevásárlásból, készíthetünk több adagot, tegyük őket edényekbe, és tegyük a hűtőbe, hogy az kevesebbet kelljen dolgoznia, különösen, ha húst vagy halat vásároltunk, és a hűtőnk nem túl erős.