Hogyan lehet a legjobban kihasználni és rendszerezni a fagyasztóládát? Tisztítás és kiolvasztás

Annak érdekében, hogy nyáron a lehető legjobban lehűtsük testünket, több hideg ételt fogyasztunk. Ha a fagyasztóhelyet a lehető legjobban szeretnénk kihasználni, ma elmagyarázzuk, hogyan lehet ezt a legjobban megtenni, ahogyan azt a jégkrém fagyasztóban való tárolásáról is tettük.

Ötletek a fagyasztószekrény rendezéséhez

A fagyasztószekrények tökéletes háztartási készülékek, ha nagyobb mennyiségű élelmiszert szeretnénk tárolni. A fagyasztószekrény rendezéséhez különböző ajánlásokat adunk, hogy minden élelmiszert gyorsan és könnyen megtaláljon, amikor szüksége van rá.

  • Tárolóedények. Az egyik leginkább ajánlott lehetőség az, ha különböző edényeket használunk, amelyekben mindenféle élelmiszert tárolhatunk. A légmentesen záródó edények kiváló választás, de használhatunk fagyasztóba alkalmas műanyag zacskókat is.

Ha folyadékot szeretnénk fagyasztani, üvegedényeket használjunk, amelyeket semmiképpen sem szabad teljesen megtölteni.

  • A tartályok rendezéséhez nagy dobozokat szerezhetünk be, amelyekben az élelmiszereket kategóriák szerint (hal, jégkrém, hús, tenger gyümölcsei stb.) osztályozhatjuk.
  • A fagyasztószekrény egyik részét tartalékoljuk azoknak az élelmiszereknek, amelyek hamarabb romlanak, vagy amelyeket gyakrabban fogyasztunk, mint a többit, például jég, kenyér vagy bármilyen más elkészített étel.
  • A fagyasztott élelmiszerek rendezésének másik módja az, hogy felcímkézzük vagy címkézzük a tárolásukhoz használt edényeket, zacskókat vagy dobozokat.

Így sokkal gyorsabban azonosíthatjuk, hogy mi van bennük.

  • Készítsen listát azokról az élelmiszerekről, amelyeket kivesszünk vagy beteszünk a fagyasztóba, ez egyben jó módszer a bevásárlás megtervezésére is.

Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a fagyasztóból

Először is meg kell vizsgálnunk, hogy a fagyasztónk megfelelően működik-e.

Az alábbiakban megtalálja az összes információt, amit tudnia kell, mielőtt elkezdené rendezni a fagyasztót:

  • A hőmérséklet a fagyasztóban semmilyen körülmények között nem haladhatja meg a 18 °C-ot. Ne feledje, hogy minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál jobban megmaradnak az élelmiszerek, de nem ajánlatos túl alacsonyra állítani.
  • Egy másik fontos információ, hogy ha az élelmiszer három hónapig volt a fagyasztóban, akkor nem lehet sokkal tovább meghosszabbítani a fogyaszthatósági idejét.
  • Ha felolvasztunk egy élelmiszert, akkor erősen ajánlott, hogy ne fagyasszuk vissza.
  • Ha a főtt ételek még melegek, akkor várni kell, amíg teljesen kihűlnek, mielőtt fagyasztanánk őket.

Tisztítás

A fagyasztó vagy fagyasztóláda megfelelő működésének másik fontos szempontja a tisztaság. A fagyasztóláda tisztítása és karbantartása elengedhetetlen ahhoz, hogy élelmiszereink jó állapotban maradjanak. A konyhában található többi háztartási készülékhez hasonlóan a fagyasztók is rendszeres gondozást igényelnek.

Ezzel meghosszabbíthatjuk a készülék élettartamát, és egyúttal biztosíthatjuk megfelelő működését. Először mindent kiolvasztunk, hogy a jég könnyen eltávolítható legyen, majd mindent megtisztítunk, hogy a jég könnyen eltávolítható legyen, és végül megtisztítjuk a készüléket az esetleges szennyeződésektől.

Ez felveti a kérdést: mennyi időt kell hagyni a tisztítások között?

A fagyasztót vagy fagyasztóládát akkor kell alaposan megtisztítani, amikor a falakon kialakult jégréteg vastagsága eléri az 5-10 millimétert. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha szennyeződést vagy foltokat észlelünk. A kellemetlen szag egyértelmű jele annak, hogy ideje alaposan megtisztítani a készüléket.

Ehhez kövessük az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. Ürítsük ki a fagyasztót. Fogyasszuk el az összes élelmiszert, vagy tegyük át egy másik fagyasztóba, ha van ilyen, hogy ne szakadjon meg a hűtési lánc.
  2. Kapcsoljuk ki a fagyasztót, és vegyük le a dugót, hogy kifolyhasson a leolvadás során keletkezett víz.
  3. Várjuk meg, amíg teljesen leolvad. Ne próbáljuk meg éles eszközökkel vagy késekkel eltávolítani a jeget, mert megkarcolhatjuk a készülék falait. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad.
  4. Használjunk szivacsot vagy törülközőt, hogy felszívjuk a lefolyóban maradt vizet.

Ne használjunk szappant, mert azt nehéz eltávolítani, és elrontja az ételek ízét.

  • Csatlakoztassa újra a hűtőt az áramhoz, és tegye vissza a dugót. Most már csak vissza kell tenni a polcokat és a fiókokat, és bezárni a fedelet.
  • Várjon 35 percet a fedél felemelése nélkül, amíg a hőmérséklet a belsejében megfelelő lesz az élelmiszerek tárolásához.

Reméljük, hogy hasznosnak találta, és könnyen alkalmazni tudja az összes trükköt és tippet.

Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡