A titok, amit kevesen ismernek. A műanyag edények elengedhetetlen segítőtársak a konyhában, de a paradicsomszósz vagy erősen fűszerezett ételek tárolása után gyakran fejfájást okoz: vörös vagy narancssárga foltok maradnak rajtuk, és még fehérítővel sem lehet őket eltávolítani. Van azonban egy hatékony házi trükk, amellyel ezek a foltok könnyedén eltávolíthatók anélkül, hogy a műanyag megsérülne.
Csak forró vízre, mosószeresre és konyhai papírra van szükség. Először töltsd meg a foltos edényt forró vízzel szinte a széléig, és adj hozzá egy kevés mosószert.
Ezután tépj néhány nagy darab konyhai papírtörlőt (vagy vastag szalvétát), tedd bele, és csukd le jól a fedelet. Rázogasd erőteljesen a Tupperware-t egy percig: a papír felszívja a tapadt zsírt, és dörzsölődést okoz, eltávolítva a makacs foltokat.
Ez a módszer biztonságos, olcsó és nem igényel súrolószereket. Rázás után öblítse le hideg vízzel és hagyja fejjel lefelé száradni. Ha még jobb eredményt szeretne elérni, a forró víz egy részét cserélje ki egy kevés citromlére, amely segít eltávolítani a szagokat és fényt ad a műanyagnak.
Ezzel az egyszerű trükkel a tupperware edényei tiszták lesznek, nem maradnak rajtuk szószfoltok, és újra felhasználhatók, anélkül, hogy szégyellné őket az irodában vagy a szem előtt tartani.