A tojások tárolására vonatkozó tanácsok figyelmen kívül hagyása szalmonellás megbetegedést okozhat. A tojásfogyasztás aggasztja a szakértőket, mivel a helyes tárolási módszerek nem ismertek. Ez az élelmiszer nagyon érzékeny a hőmérséklet-változásokra, az ütésekre és még a szagokra is. Egyetlen hibás lépés, és a szalmonellafertőzés kockázata megsokszorozódik, még akkor is, ha a tojások látszólag jó állapotban vannak.
Sok hűtőszekrényben van beépített tojástartó, de a szakértők nem javasolják a tojások tárolását a hűtőszekrény ajtajában. A legjobb, ha 4 fokos hőmérsékleten tároljuk őket, és a hőmérsékletet állandóan tartjuk.
Az élelmiszer romlását okozó ütések és szagok elkerülése érdekében célszerű a tojásokat az eredeti kartondobozban tárolni. Ezenkívül így könnyebb ellenőrizni a termék lejárati dátumát és figyelembe venni a címkézést, amely a brit iparág szerint elengedhetetlen a szalmonellafertőzés megelőzéséhez. Másrészt, a tojásokat a vásárlás sorrendjében kell fogyasztani.
Fontos, hogy ne használjunk sérült tojást, és kerüljük a tojás és a nyers hús érintkezését. Ha a tojást későbbi felhasználás céljából felverjük, a keveréket jól lefedve, hűtőszekrényben kell tárolni, és 24 órán belül fel kell használni.
A tojás helytelen tárolása káros baktériumok, például szalmonella kialakulásához vezethet. Ezért kerülni kell, hogy a tojás hűtőszekrényen kívül maradjon, vagy helytelen helyen tárolják.