A puhatalpú cipő “titka”

Persze, semmi nagy dologra vagy különleges titokra nem kell gondolni. 🙂 Már csak azért sem, mert a puhatalpú cipő már magában a nevében is megmutatja a titkát. Népszerűsége a puha, rugalmas talpában rejlik. Ezt vesszük most egy kicsit jobban górcső alá.

Hajlékony puha talp: egészséges cipő

A puhatalpú cipő talpának legnagyobb előnye hajlékonysága, rugalmassága. Bár azt mondjuk, hogy a puhatalpú cipő egészséges, valójában nem maga  puhatalpú cipő egészséges, hanem a mezítláb járás. Viszont azért állítjuk a puhatalpú cipőkről, hogy egészségesek, mert ezek azok a cipők, amik a lehető legközelebb állnak a mezítláb járáshoz. Ennek oka pedig mi más lehetne, mint a puha talp? 🙂

A puha talp elég hajlékony ahhoz, hogy lehetővé tegye gyermekeink lábának egészséges fejlődését, pont úgy, ahogy arra a lábaikban található sok kis porcnak (leendő csontnak), izomnak és ízületnek szüksége van. A puhatalpú cipőben lehet lábujjhegyen járni, ami – és csak ez – a lábszár hátsó izomzatát erősíti.

Pihe-puha három rétegű puha talp: biztos védelem

A puhatalpú cipők között vannak két és három rétegű talpak is. Mi puhatalpú cipőink talpát három rétegből készítjük. Ennek egyik  oka, hogy kellő védelmet nyújtsanak mindenfajta veszéllyel szemben. A három réteg közül a külső réteg, ami a talajjal érintkezik, hasított bőrből készül, ennélfogva nem csúszik. Többek között csúszásgátló talpuk miatt is tartjuk biztonságosnak a puhatalpú cipőinket.

Pihe-puha három rétegű puha talp: maximális kényelem

A három rétegből a középső réteg egy puha szivacsréteg, ami még kellemesebbé teszi a cipő viselését apróságaink számára. A legbelső réteg egy sima felületű bőrréteg, ami kellemes tapintásán túl azért  is nagyszerű, mert megakadályozza a láb izzadását. A puha talpnak köszönhetően gyermekeink könnyedén, szabadon mozoghatnak a puhatalpú babacipőkben. Kényelmes lesz nekik minden helyzetben, az őrült rohangálástól kezdve az elmerült játékig. 🙂