Recept, amelyet egyszer elkészít, és a fagyasztóba tesz: hónapokig eltartható, és ízt ad minden ételhez.

A házi húsleves elkészítése egyike azoknak az egyszerű ötleteknek, amelyek örökre megváltoztatják a főzési szokásait. Nemcsak sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint a bolti húsleveskockák, de nagy mennyiségben is elkészíthetők, adagokra oszthatók és hónapokig tárolhatók a fagyasztóban. Mélységet és aromát adnak minden ételhez: a ragutól, a levesektől és a rizottótól a mártásokig és még a főtt rizsig is.

Ezenkívül ezzel a recepttel olcsó zöldségeket használhat fel és csökkentheti a háztartási hulladék mennyiségét. Egy másik nagy előnye, hogy a folyamat nagyon egyszerű és nem igényel állandó figyelmet. A zöldségekből levest és salátát lehet készíteni, és egy kis durva só hozzáadásával házi koncentrátumot kapunk, amely gazdag tápanyagokban és ízben, és amelyhez a zöldségeket már készen meg lehet vásárolni a zöldségboltban. A kész koncentrátumot üvegekben vagy a fagyasztóban egyedi adagokban tárolhatjuk, hogy ízlés szerint adagolhassuk.

Egyszerű házi levesek.

A házi levesek elkészítéséhez a következő hozzávalókra lesz szükség:

  • 2 tányér leveszöldség (zeller, póréhagyma, hagyma, sárgarépa stb.)
  • 1 tányér saláta (paradicsom, paprika, saláta, rukola stb.)
  • 300 g durva só

Sokkal egészségesebb.

Az első lépés a főzés során az, hogy alaposan megmossuk az összes zöldséget, és közepes méretű darabokra vágjuk. Ha tiszták, nem kell meghámozni őket, mert később úgyis leszűrjük őket.

Tegye őket egy nagy fazékba, és adjon hozzá 300 g durva sót. Forralja fel, amíg a zöldségek el nem kezdenek folyadékot engedni, majd csökkentse a hőt a minimumra, és főzze 1,5-2 órán át, időnként megkeverve.

Hosszú ideig eltartható.

Szükség esetén adjunk hozzá vizet, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Ezután várjuk meg, amíg a folyadék elpárolog és az ízek koncentrálódnak. Amikor minden kész, alaposan turmixoljuk vagy keverjük össze.

Hagyjuk a levest kihűlni, majd öntsük üvegekbe vagy fagyasztóedényekbe. Tegyük a fagyasztóba. Amikor szükség van rá, vegyen ki egy adagot, és közvetlenül felhasználhatja az étel elkészítéséhez. Fagyasztva a leves legfeljebb 6 hónapig tárolható, ízét megőrzi. A só miatt nem keményedik meg, ne aggódjon a mennyiség miatt, mivel később adagokban fogja felhasználni. Ne felejtse el, hogy az ilyen házi levesek sokkal egészségesebbek.

Szofi Contu/ author of the article

Szofi vagyok, hasznos life hackeket és praktikus tippeket írok, amelyek segítenek a mindennapi életben egyszerűbbé tenni a dolgokat!

Szofi lifehack ⚡