Barion Pixel

Biztonságos babacipő – Szofi Babacipő

Biztonságos babacipő? Mit jelent ez?

Kutatások bizonyítják, hogy orvosi szempontból nem szükséges az első életévekben a cipő viselése. Mégsem tudjuk elkerülni, hogy cipőt húzzunk gyermekeink lábára. Ennek fő oka pedig az, hogy apró lábaikra számos veszély leselkedik, ha egy jól megválasztott, biztonságos babacipő segítségével nem biztosítjuk a lábuk megfelelő védelmét. Csak hogy néhányat említsünk ezek közül: a hideg padlón felfázhatnak, egy éles tárgy felsértheti a talpukat, a csúszós felületeken elcsúszhatnak, vagy mezítláb járva akár fertőzést is kaphatnak.

Miért tartjuk biztonságosabbnak a puhatalpú cipőt a zokninál?

Általában egy zokni túl vékony ahhoz, hogy minden helyzetben biztosítsa a megfelelő védelmet, ráadásul többször hallani olyat, hogy még a csúszásgátlós zokniban is elcsúszik a baba. Arról nem is beszélve, hogy ha túl sokat jár a baba kemény padlón, akkor egy zokniban a láb apró porcai, csontocskái is túl nagy terhelésnek vannak kitéve, a láb túlságosan kiterül. Ezzel szemben a puhatalpú cipő kellő védelmet nyújt a hideg padlóval és az elcsúszással szemben is, sőt a csontocskák és porcok terhelését is csökkenti, miközben megadja a mezítláb járás élményét a babáknak.

Háromrétegű talp

Cipőink talpa három rétegből áll, ennek köszönhetően kellően vastag ahhoz, hogy megvédje az apró lábakat a fent felsorolt veszélyektől. Mindeközben viszont elég puha és rugalmas ahhoz, hogy biztosítsa a szabad mozgást és a kényelmet gyermekeink számára.

[button text=”Én is biztonságos cipőt szeretnék a gyermekemnek” url=”https://szofibabacipo.hu/shop” background_color=”#f4136d” text_color=”#ffffff” style=”lt_flat” size=”default” icon=”fa-cart-plus” open_new_window=”true” rounded=”true”]

Csúszásgátló talp

A három talpréteg közül a talphoz használt, külső réteg hasított bőrből készül, ennélfogva nem csúszik. Ez a tulajdonság jó szolgálatot tesz csúszós felületeken, ami jelentős veszélyforrás gyermekeink esetében. 

[button text=”Én is olyan cipőt szeretnék a gyermekemnek, amiben nem csúszik el” url=”https://szofibabacipo.hu/shop” background_color=”#f4136d” text_color=”#ffffff” style=”lt_flat” size=”default” icon=”fa-cart-plus” open_new_window=”true” rounded=”true”]

Puha, rugalmas talp

Már említettük, hogy cipőink talpa elég vastag ahhoz, hogy kellő védelmet nyújtson. Ugyanakkor elég puha és rugalmas, hogy kényelmes legyen. A kényelmi szempontokon kívül azonban más előnye is van a puhaságnak. Gyermekeink kiválóan érzik benne a talaj egyenetlenségeit, így biztonsággal közlekedhetnek bármilyen felületen.

[button text=”Én is biztonságos cipőt szeretnék a gyermekemnek” url=”https://szofibabacipo.hu/shop” background_color=”#f4136d” text_color=”#ffffff” style=”lt_flat” size=”default” icon=”fa-cart-plus” open_new_window=”true” rounded=”true”]

Rugalmas gumipánt

Cipőink rugalmas, gumival varrott pánttal készülnek. Ez biztosítja, hogy jól illeszkedjenek a gyermekek lábára, és ne csússzanak le róluk semmilyen helyzetben. Ez gyermekeink biztonsága szempontjából szintén nagyon fontos. A nagyobbak maguk is könnyedén fel tudják venni.

[button text=”Végre egy cipő, amit maga is fel tud venni” url=”https://szofibabacipo.hu/shop” background_color=”#f4136d” text_color=”#ffffff” style=”lt_flat” size=”default” icon=”fa-cart-plus” open_new_window=”true” rounded=”true”]