Barion Pixel

Egészséges babacipő – Szofi Babacipő

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

 Egészséges babacipő? Mit jelent ez?

Talán nem merészség kijelenteni, hogy minden édesanya számára a gyermeke egészsége a legfontosabb. Ezért is fordítottunk különös figyelmet arra, hogy a Szofi cipő egészséges babacipő legyen. Ez alatt elsősorban azt értjük, hogy puhatalpú babacipőink hozzájárulnak a gyermeklábak egészséges fejlődéséhez. Elmondjuk, hogyan.

Szabad mozgás: könnyű felállás és járástanulás

 Egészséges babacipő - Szofi Babacipő

A láb fejlődésének érdekében a kezdetekben kifejezetten egészséges a mezítláb járás. Ezt az ortopéd orvosok is megerősítik, természetesen azzal a kitétellel, ha egészséges lábról beszélünk. Kifejezetten előnyös tehát, ha gyermeked minél több időt tud mezítláb tölteni. Erre azonban sajnos  sokszor nincs lehetőség, mert mezítláb megfázhat a baba, megsérülhet a talpa vagy a körme, elcsúszhat, fertőzést szedhet össze és még sorolhatnánk tovább az okokat. Egy szóval fontos, hogy valami védje a baba lábát ezektől a veszélyektől, ugyanakkor ez ne legyen egy túl merev cipő, amiben nem tud a gyermek szabadon mozogni. Olyan megoldásra van szükség, ami rugalmas, puha, kényelmes, és a lehető legközelebb áll a mezítláb járáshoz. Erre nyújt jó megoldást a Szofi puhatalpú babacipő. Ráadásul a közvetlen mezítláb járás a nagyon kemény felületeken, mint amilyen a járólap vagy a parketta, nem is tesz jót a láb apró csontocskáinak, porcainak, ezért bent kifejezetten jó a puhatalpú cipő, ami a maga három rétegű talpával tompítja a csontocskák terhelését. A mezítláb járást a szakemberek inkább kint, a puha fűben vagy homokon javasolják. 

Puha, rugalmas talp – egészséges lábfejlődés

Egészséges babacipő - Szofi Babacipő

Bár a lábak fejlődése, a végleges lábforma elnyerése igen sokáig tart, egészséges fejlődésüket mégis az első életévekben alapozzuk meg. Egy egészséges babacipő feladata, hogy a kezdeti fejlődési időszakban a lehető legnagyobb támogatást nyújtsa annak érdekében, hogy a fejlődés megfelelő irányba haladjon. A Szofi babacipők – azáltal, hogy a mezítláb járáshoz nagyon közel állnak – képesek erre: puha, rugalmas talpuk lehetőséget teremt a láb boltozatának alakulására, a boka-és talpizomzat fejlődésére. A lábszár hátsó izomzata például lábujjhegyen állva, járva fejlődik, ez pedig csak egy rugalmas, puhatalpú cipőben lehetséges. Ráadásul így a baba egyensúlyérzéke is fejlődik. Fontos megjegyezni, hogy a puhatalpú cipőket a saját járástechnika kialakulásától, kb. 15 hónapos kortól kezdve fele-fele arányban kombinálni célszerű kemény talpú, ám hajlékony cipővel, amelynek kéregrésze erős hátul, elöl pedig széles orr-résszel rendelkezik. A választás előtt érdemes kikérni szakember – gyermekorvos, gyógytornász, ortopéd orvos – tanácsát.

 

Minőségi, jól lélegző bőr – kiváló szellőzés

Egészséges babacipő - Szofi Babacipo

Egy egészséges babacipő kapcsán jogos elvárásunk lehet, hogy védje a bőrt a különböző fertőzésekkel szemben. A Szofi Babacipők gondosan kiválasztott és tesztelt bőr alapanyagai csökkentik a láb izzadását, ami szintén nem elhanyagolható szempont a cipőválasztásnál. Ennek – a kellemetlen szagok megelőzése mellett – előnye, hogy a bőrfertőzések kockázata elkerülhetővé válik. 

 


Figyelem! Az ortopédiai problémával született babák esetén a puhatalpú cipő viselése lehetséges, de a probléma megoldására nem elegendő. Ilyen esetben speciális kiképzésű ortopéd cipő viselése szükséges. Amennyiben gyermekednek ilyen jellegű problémája van, feltétlenül konzultálj ortopéd szakorvossal. Szintén szakemberrel való konzultációra van szükség, ha gyermekünknél izomtónus problémák merültek/merülnek fel – ekkor is speciális megoldásra lehet szüksége.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]